Tuesday, April 12, 2011

Romanian article of the week: Dan Tapalaga with "Best of Boc, Blaga, Paleologu"

This blogpost is only for those who can read Romanian (and ultimately really regards only those still interested  in the political life, in particular concerned with various elections, in Romania-- who are less and less every day, including here the Romanians themselves; a by-product of the article linked below is in fact providing a rationale to explain that trend).



Asadar, un articol excelent al lui Dan Tapalaga; as zice probabil cel mai bun din tot ce am citit scris de el in ultima vreme. Nu necesita alte comentarii.


PS. Disclaimer: am o parere in genere destul de buna (uneori chiar prea pozitiva) despre Toader Paleologu, pe care il stiu personal pana la un punct (e.g., vezi aici sau aici-- istoria de la ultimul link fiind probabil rezumata prin "[] I think this is the beginning of a beautiful friendship"), doar ca omul nu intelege ca avantajul sau comparativ e in diplomatie, nu in politica autohtona (eventual la Ministerul de Externe... dar nu a fost si nu este momentul pentru asta nici acum; de fapt si acolo realizez ca am exagerat, exista mult mai multe incertitudini care trebuie rezolvate-- the unknown unknowns...-- decat ambitia personala). Si cine sa ii spuna asta, daca nu cei cu intentii bune, care inteleg ce este acela un avantaj comparativ?... Mais, à bon entendeur, salut!

2 comments:

Nnicu said...

Ioi ma ca urc si io in munti o tzara si tu dai da scris pa romaneshte ma fara sa dai vro vorba! bunicel-bunicutz, da pre face misto ista a lu Tapalaga. Cum era vorba aia cu obiecvitate si profesinalism la mioritze! :P

Sebi Buhai said...

Hah ha ha, da ce treburi te-au trimis in munti, Nenicule? :-).
Se putea si mai bine, intr-adevar, insa omul da link la programele electorale complete ale candidatilor, deci aici pe scurt a discutat doar o mica parte.

Ceea ce lipseste la noi, si daca asta vrei sa zici suntem pe aceeasi frecventa, e o institutie independenta, obiectiva, care sa analizeze asemenea programe electorale, probabil e mai putin important la nivel individual, dar absolut crucial la nivel de platforma de partid.

In rest ironia in articolul citat mi se pare binevenita, in cea mai mare parte e analiza pe text.