Tuesday, June 05, 2007

Roblosfera sub lupa

Via Sorin Matei pe pagini.com. Vezi si articolul corespondent din Adevarul. E o analiza incompleta si superficiala (astept cu nerabdare articolul in detaliu promis de autor...), dar unele conjecturi emise sunt interesante (cele care nu au vreo legatura directa cu "subiectii" analizei, marginali discutiei- dar unii sunt amuzati, animati, motivati de furtuna din paharul cu apa). O singura observatie: "narcisismul similaritatii" nu e decat un eufemism pentru perenul "efect de turma"; presupun ca termenul precedent (si idem, "gregaritate") e considerat nomina odiosa de autor, ergo betia de cuvinte :-).

1 comment:

Dan Anghel said...

Da, cateva remarci bune exista, in rest acordarea de atentie celor care s-au sfadit atat de tare intr-un mod atat de inutil pe un subiect atat de ridicol dintr-o nevoie atat de stupida de atentie se numeste ca ai prea mult timp liber si nu stii ce sa faci cu el:)

In rest cred ca in capul lui Sorin blogging e mult prea tare sinonim cu jurnalism wannabee, ceea ce e complet fals. Probabil asta vroia el cu pagini.com - a propos, nu vad deloc in ce fel noul pagini.com/blog este o "revista" si care e distanta aia cosmica fata de blogging pe care a luat-o astfel, pentru mine e yet another blog colectiv at the most - probabil doar partea asta de bloggeri ii considera in studiul sau, probabil asta se intelege prin blogging in mioritica - sau cel putin astia sunt bloggerii cu cel mai mult trafic pe la noi, vezi pe Crivat caruia i-a explodat traficul doar pentru ca bloga live din tribunal anul trecut la procesul celor din trustul acela de presa ardelean (care e utilitatea de a avea informatia ACEEA à la seconde près habar nu am) - oricare ar fi explicatia Sorin nu vorbeste nici macar despre 10% din ceea ce se poate face prin blogging, plus ca uita cu desavarsire feedbackul. Mais enfin, e treaba lui:)