Thursday, October 26, 2006

Piese din presa

  • CNPASA: Excelent articol recent al lui Liviu Giosan in Cotidianul. Singura deficienta e creditul acordat lui Basescu: normal, s-a trezit si dom' presedinte sa vada ca suntem in plop... in ultimul ceas. Dupa ce a tacut malc pe chestiune in timpul alegerilor. Let's be serious. Anyways, ad majora!
  • Cazul Antohi II: ar trebui probabil sa fie cel mai mare scandal in lumea academica de la noi- inca nu este. Vezi si articolul lui Gallagher despre Cazul Antohi I, singurul articol inteligent pe tema respectiva, cel putin pana acum. Antohi I, II, pentru mine: o enorma dezamagire.
  • Patapievici despre America, Toqueville, Nordul Europei, modele socio-economice, sex s.a.m.d...talmes-balmes... Eu zic ca exceleaza aici: "Cand invidiem Nordul pentru prosperitatea lui nu trebuie sa ignoram doua lucruri: in primul rand ca asta se face pe baza unor mutilari sufletesti semnificative (catastrofala relatie dintre sexe ca urmare a fricii protestante fata de sexualitate)" Nici Grundtvig, nici Kierkegaard nu au tras concluzia asta, dar iata ca a facut-o Pata: vikingilor le e frica de sexualitate! No, neaparat trebuie sa le informez pe blondele din Aarhus ca a ajuns veste despre frigiditatea lor pana in barlogul lui Patapievici din Bucuresti...

No comments: