Friday, August 03, 2007

Patetic^2

Cat despre

a. decorarea post-mortem a Patriarhului de catre Presedintele Basescu (pur si simplu in calitatea defunctului de Patriarh al BOR si ignorand complet trecutul 'problematic'--caveat lector: dovedit-- al acestuia; Dan Tapalaga e singurul jurnalist-analist-etc. care in zilele acestea nu sufera de lapsus memoriae..., iar despre poftele recente, mai putin divine, ale Patriarhului nimanui pare sa nu-i mai pese de la Dinescu-Bulgakov incoace...)

si despre


acestea sunt materializarea pateticului sub cea mai pura forma.

Departe insa de a fi neasteptate, evenimentele acestea ne apropie mai mult de q.e.d.


4 comments:

Dan Anghel said...

Sa-mi adaug si eu contributia la lista cu punctul c), adica "discutiile" despre reforma BOR prilejuite de trecerea - daca spun "in nefiinta" imi da Florian Bichir cu pixul peste urechi:)

Dan Anghel said...

Tot despre neutralitatea statului fata de credintele religioase, de la Adrian Nastase citire din ziua de azi :

"In 2001, am inceput un proiect cu Prea fericitul Teoctist, pentru a intari rolul social al bisericii si pentru a contracara prozelitismul bisericilor neoprotestante in Romania."

"Chiar daca nu s-a vorbit mult despre acest subiect,ajutorul acordat de stat bisericii in ultimii 17 ani a permis construirea a peste 3000 de biserici, introducerea educatiei religioase in scoli, asigurarea unei indemnizatii minime pentru preoti si multe altele."

OK, astea nu se desfasurau in cadrul noii legi a cultelor, dar same old same old:)

Sebi Buhai said...

Mda, toti se zbat sa arate cat de mult l-au pretuit pe Patriarh si cat de mult au colaborat cu el si cat de mult l-ar fi pretuit si il pretuiesc, in comparatie cu ceilalti s.a.m.d. In mod normal asta ar trebui sa intre in balanta cu semn negativ, dar... suntem intre mioritze pana la urma. Politicieni de Romania... dreapta (crestina!), centru, stanga... toti o apa si-un pamant. LOL.

PS. "Am ajuns acasa trist si ingandurat." e o concluzie minunata de altfel. Tristii, inganduratii si pateticii au si au avut fraiele in mana de buna vreme :-).

Dan Anghel said...

Pai "trist si ingandurat" pentru ca a murit Mos Craciun:)))

Singurul care n-a scos nici "pâs" despre Patriarh a fost Cristian Diaconescu, vicepresedintele PSD - cu rezerva ca nu stiu daca in mass media s-a manifestat, dar cel putin pe blogul personal nici n-a pomenit de eveniment. In general pare - imi iau toate precautiile cand spun asta - un om politic a carui evolutie merita urmarita.