Thursday, February 22, 2007

Pe unde si-a mai varat coada Behemoth sau 'Patriarhia romana si sculele diavolesti din hambarul CNSAS'

Chiar daca nu sunt intotdeauna de acord cu dumnealui, Mircea Dinescu este unic si de cele mai multe ori este mult deasupra celorlalti. Ia cititi-i ultima poveste,, despre pofta Preafericitului la sculele diavolesti din hambarul CNSAS. Bulgakov insusi l-ar felicita pe Dinescu pentru stil si inspiratie (vom reveni la Mikhail Bulgakov si dosarele de politie secreta ale Necuratului si cu alta ocazie...)! Dinescule, ad majora! Banuind ca Adevarul va schimba adresa link-urilor undeva in viitor (s-a mai intamplat...sper sa nu se mai intample), redau o parte a articolashului lui Dinescu si aici:


Principiul separării turnătorilor în stat
de Mircea Dinescu

Cine a avut ocazia să călătorească în noaptea de Lăsata Secului pe şoselele patriei ar fi putut observa cum şi-a băgat dracul coada în străvechiul obicei de a sări peste un foc de vreascuri întru izgonirea păcatelor. Rugurile urît mirositoare în jurul cărora sătenii stăteau ciopor emanau vălătuci infernali de smog asemănători celor de pe un cîmp de bătălie irakian. Şi asta din pricină că, în locul parfumatelor lemne de brad, amestecate cu crengi uscate de măr şi de prun, creştinii noştri se purificau pe marginea şanţului prăjindu-se la dogoarea unor cauciucuri stropite cu benzină. De la Turnu Severin pînă la Bucureşti n-am văzut măcar un preot care să-i afurisească pe păcătoşii care aduceau cu inconştienţă un omagiu infernului citadin.

Abia ce reuşisem să-mi scuip din plămîni duhoarea de pucioasă, că un vînticel ardeiat bătînd dinspre Patriarhia Română îmi semnala că şi pe acolo arde ceva.

Preafericitului Teoctist i se făcu poftă de sculele diavoleşti din hambarul CNSAS-ului, dorind să depoziteze numaidecît dosarele fostei securităţi în magazia unde ţine sub cheie sfintele moaşte, tămîia, busuiocul şi agheasma neîncepută.

Ca o dovadă că pe sub nasul politicienilor n-au trecut doar geamantane cu bani, ci s-au traficat şi paporniţe cu colivă şi colaci, invocînd principiul separării puterilor în stat, un sobor de senatori a hotărît scoaterea înalţilor ierarhi şi a cultelor religioase de sub incidenţa legii privind colaborarea sfinţiilor lor cu poliţia politică.
[...]

No comments: