Saturday, January 27, 2007

Petitii si...petitii

Daca nu ar fi scrisa cu picioarele si in dorul lelii, poate cineva ar da atentie acestei petitii. Eu zic sa mai incercati o data. La rece. Poate nimeriti macar numele corect al ministrului. Caveat lector: deocamdata nu am discutat esenta protestului sau ordonanta in cauza a ministrului Vladescu (ar fi multe de discutat acolo): nu poti face asta cand o petitie (semnata de 1069 de oameni in momentul cand scriu postul asta!) arata intr-un asemenea hal. Cand textul va fi scris de persoane care au absolvit cel putin scoala primara (inainte de a deveni "investitori"), ar trebui revenit. Link de pe hotnews.
Textul petitiei arata astfel acum cand il citesc (in caz ca totusi cineva il corecteaza la o adica):
To: Romania

Avand in vedere ce se petrece si, mai ales insistenta cu care finantele sustin o masura absurda, in ciuda oricarui argument de bun simt sau legal, eu interpretez acest lucru, in singurul mod posibil si anume ca, ne este prezentat dispretul si desconsiderarea profunda pe ca ministrul Valdescu o nutreste fata de investitorii de pe piata de capital. Pentru ca sa nu se mai iveasca abuzuri de acest calibru si pentru a ne pozitiona acolo unde meritam, este necesar ca sa raspundem abuzului cat mai repede.
Propun urmatoarea petitie care va fi adresata ministrului de finante, presedintelui ANAF, primului ministru si la comisiile de buget finante din parlament.
Stimate Domnule Ministru,
Suntem martorii haosului creat prin emiterea normelor pentru impozitarea castigurilor de pe piata de capital din Romania, la care se adauga prejudiciile materiale si de sanatate pe care le sufera mii de oameni vinovati doar de a-si fi investit banii proprii pentru o crestere neinflationista a economiei.
Am luat act, de asemenea, de atitudinea lipsita de orice respect a reprezentantilor ministerului de finante (platiti din banii nostrii) care recomanda ca oamenii care au pierderi sa « aduca bani de acasa ».
Va solicitam oficial sa luati masurile care se impun pentru ca Romania sa intre in normalitate si aceasta imediat, astfel incat investitorii sa nu mai fie sicanati, jigniti si prejudiciati de normele ministerului, ale ANAF sau de declaratiile publice ale reprezentatilor acestor institutii.
In cazul mentinerii masurilor actuale vom demara procedurile necesare pentru sanctionarea vinovatilor in temeiurile:
1. Incalcarea Constitutiei prin emiterea de norme care incalca legile organice.
2. Abuz in serviciu.
3. Abuz impotriva intereselor persoanelor.
4. Subminarea economiei nationale, prin subminarea uneia din institutiile financiare de baza si anume bursa de valori.
Masurile vor include si actiuni in justitie si plangeri penale acolo unde ste cazul. Este o situatie fara precedent si care nu trebuie sa se mai repete in viitor.

Sincerely,
...

No comments: