Friday, March 02, 2007

Unul care gandeste pe Hotnews

Intre multa lume care de obicei freaca menta pe blogurile hotnews (fara suparare, in ultima vreme s-au inmultit), "Doc" e cu un cap peste ceilalti. Excelent comentariu, chiar ma gandeam ca nimanui nu ii mai pasa de termenii corecti, concreti, de adevar... ("fabulospirit" la propriu...), mai ales dupa ce pana si SAR-ul a dat-o in bara (relax insa, nu e prima data...). Doc, chapeau!

3 comments:

Dan Anghel said...

Foarte binevenita explicatia. Nu o sa ma crezi dar am mai auzit-o intr-o emisiune a lui Dan Turturica de pe TVR unde avea invitati un liberal, un membru PSD si un membru PD, iar membrul PNL a fost singurul capabil sa explice lucruriele cum trebuie. Si atunci am inteles si de ce UDMR-ul (interventie telefonica) are rezerve mari in privinta votului uninominal, pentru ca inevitabil i-ar scadea participarea in Parlament si in functie de sistemul ales s-ar putea nici sa nu intre, referindu-se la sistemele 1 si 2.

Sebi Buhai said...

Da, motivatia partidelor "mici" sa le spunem asa, e clara, desi situatia nu e chiar atat de monocroma cum am citit in presa ca ar fi interpretat-o UDMR-ul. Depinde clar care sistem il alege si mai ales, precis pentru ce, la ce stadiu al procesului electoral. In orice caz un asemenea sistem nu poate fi implementat decat prin dezbaterea tuturor actorilor politici.

Nu ca ar conta extraordinar de mult, dar nu iti aduci aminte cine a fost liberalul care a explicat lucrurile corect? Asta pentru ca de cele mai multe ori auzi doar incompententi, si dintr-o parte si din alta si deci nu ar strica absolut deloc sa se faca un single out al celor care au totusi cap, din orice partid ar fi (ceea ce e iarasi endogen, nu alegi orice partid daca ai totusi ceva in cap :-)- motivatia poate fi insa si strict machiavelica - double :-)).

Dan Anghel said...

Nu stiu cine era tipul, nu-mi mai vine acuma in minte. Era unul nu foarte inalt, cu ochelari si parul foarte scurt, o dictie impecabila, stil de avocat. Nu prea sunt multi ca si el printre cei vizibili din partid. Dar nici el nu stiu cat de vizibil este in fine:)