Thursday, December 14, 2006

Noutati din presa

  • O noua lege mai mult decat binevenita (desi trebuie spus ca nu am citit -inca- textul legii per se, doar aceasta scurta nota). In acelasi timp nu trebuie sa se uite ca problema cea mai mare nu sunt varfurile, ci majoritatea. Varfurile stiu sa se descurce pana la urma, desi evident, sa repet, e bine sa nu-si iroseasca fortele aiurea si sa aiba alternativele necesare si in Romania.
  • Turcescu lanseaza Societatea Jurnalistilor Profesionisti. Cred ca Sorin Matei ar putea/trebui sa colaboreze cu lumea de aici. Vezi si aici.
  • O idee pentru Theodor Paleologu (pe care mai mult sau mai putin direct i-am sugerat-o deja, cu mult timp in urma)
  • Un articol din Banii Nostri care incearca, in mod foarte simplu si deschis tuturor, sa incurajeze spiritul antreprenorial la romani. Ceea ce de e laudat. Din pacate autorul se multumeste sa copieze niste idei care functioneaza bine in alte societati in loc sa incerce sa adapteze sfaturile la cerintele economiei noastre. In acelasi timp nu discuta contextul legislativ in care se poate porni oricare din aceste intreprinderi etc. Dar e totusi un prim pas.
  • Basescu are o toana: le zice verde in fata (orice ar fi, oricine ar fi- aici despre Gazprom si relatiile cu Rusia in general). Desi e clar ca eu vad mai multe avantaje in asta, din pacate in politica si diplomatia curenta, caracteristica asta poate avea si efecte secundare. Putin tact deci nu strica, nu de alta ci pentru ca omologul lui Base, Putin, nu le zice deloc, ci le face, neanuntat. Si cand le-a facut, repara...
  • Pentru belgieni a fost 1 aprilie ieri. O gluma similara la noi, adaptata, ar induce razboi civil.
  • Tatulici are un tic cu aceste campanii-show fara baza, in care 'specialisti' si 'experti' sunt selectati de multime, in loc sa fie selectati de elite care le pot aprecia corect performantele. Chapeau pentru doctorul Sinescu (desi Cotidianul le amesteca bine, punandu-l si pe Cosmin Gusa in oala contestatarilor; despre domnul Gusa am mai vorbit si cu alta ocazie, cand m-am convins care e expertiza dumnealui- 'mnealui se poate tine de mana cu domn Tatulici, nu e problema).
  • Comanescu: destul de interesant despre morloci, eloi si disparitia presei scrise. Eu zic ca mai e pana atunci si ca disparitia e de fapt metamorfoza (exista numeroase alte alternative la Wells si Marx...).

P.S. Am mai spus ca RGN-ul ar fi o agentie de stiri decenta, daca ar renunta la marketing-ul lui Roncea & co. Dupa cum se vede si in cateva din punctele de mai sus, RGN-ul poate prezenta si lucruri utile.

No comments: